The DJ Experience

Wedstrijdreglement The DJ Experience (algemene voorwaarden)


The DJ Experience is een wedstrijd voor jong, aanstormend DJ talent. Middels een online platform geven voor jongeren uit het Gooi de gelegenheid om zichzelf bij een groter publiek bekend te maken. Voor het inschrijven op de website als DJ gelden er regels. Lees de voorwaarden om mee te kunnen doen.

Het platform The DJ Experience is voor iedereen die de DJ's graag wil volgen toegankelijk, nationaal als internationaal, ongeacht welke leeftijd. Op het platform The DJ Experience laten we iedereen in zijn of haar waarde. Dit platform is bedoeld om jongeren te ondersteunen, te begeleiden en ze een podium te geven voor hun muziek, zodat ze kunnen laten zien waar ze goed in zijn.

Planning online-wedstrijd

DJ's kunnen zichzelf inschrijven en fans kunnen direct al stemmen op de ingeschreven DJ's. Wacht dus niet te lang, hoe eerder je inschrijving binnen is, hoe meer stemmen je kan vergaren.

Tot 7 juli kun je stemmen !

Op 7 juli wordt tijdens een speciale avond de eerste twintig finalisten bekend. Met deze 20 finalisten gaan we de tweede ronde in. Aan de hand van een bijzondere opdracht van de jury gaan zij aan de slag met een muziektrack. Hoe origineler deze opdracht wordt uitgevoerd, hoe beter. De DJ's hebben een week om deze opdracht uit te voeren en het resultaat te uploaden inclusief een nieuwe vlog op de site. Vanaf 14 juli 2017 kan er weer gestemd worden.

Op vrijdagavond 14 juli 2017 maken we de beste vijf DJ's bekend. Hier gelden de meeste stemmen én het oordeel van de jury. Met deze laatste vijf gaan we de finale in. Zij krijgen de opdracht om een 20 minuten durende set voor te bereiden die zij live zullen gaan spelen tijdens Hilversum On Air 2017. Tijdens deze voorbereiding worden zij uitgebreid ondersteunt door coaches. Bijzondere coaches, DJ's van grote naam en faam!

Deelnemen als DJ

Deze wedstrijd is toegankelijk voor schoolgaande jongeren van 0 tot en met 18 jaar afkomstig uit het Gooi.

Je mag je slechts eenmaal inschrijven als DJ. Op het moment dat je een tweede account aanmaakt, zien de moderators dit en zal je worden uitgesloten van deelname. DJ's kunnen net als fans een eigen "vriendenkring" opbouwen middels het platform. Je kan mensen uitnodigen voor jouw kring, hoe meer hoe beter natuurlijk.

Om deel te kunnen nemen aan deze wedstrijd dien je je op te geven op de pagina www.thedjexperience.nl. Wil je je als dj inschrijven, upload dan een muziektrack van circa twee minuten en een korte vlog van circa 1.30 minuut. Om je muziektrack te kunnen uploaden stuur je een mixcloud, soundcloud of youtube-track in. Dat wil zeggen dat je niet direct je eigen materiaal kunt uploaden. Je zal deze eerst extern moeten plaatsen op Mixcloud, Soundcloud of Youtube.

Voor DJ's is het altijd een pluspunt als je je eigen tracks produceert.

Voor optreden gerelateerd aan deze wedstrijd verzorgt The DJ Experience een standaard DJ-set met CD-spelers (Pioneer CDJ2000) en een DJ-mixer (Pioneer DJM800). Werk je met eigen controllers, mixers (Akai, Pioneer, Numark e.d.) en/of programma's op laptops (Ableton Live, Traktor, Serato, e.d.), dan moet je dit aangeven in je profiel. Voorwaarde in alle gevallen is dat het 100% eigen mixen zijn en er daadwerkelijk live gemixt en gespeeld wordt. Dus géén mix af laten spelen die vooraf opgenomen en ge-edit is! Draai je met vinyl, geef dit duidelijk aan in je inschrijving. Heb je andere wensen, zoals live muzikanten en/of VJ-beelden, overleg dan even met ons.

DJ's worden gevraagd de volgende data te reserveren: 7 juli 2017 (avond), 14 juli ( avond ) & 2 september 2017 (middag/avond).

Tijdens de finale van The DJ Experience tijdens Hilversum Alive 2017, zal de jury in samenspraak met het publiek de winnaar kiezen. De publieksstemmen van de site worden meegenomen in het jury-overleg. De jury heeft de beslissende stem. Een set tijdens de finale duurt 20 minuten.

Werk je tijdens de finale met eigen controllers, mixers (Akai, Pioneer, Numark e.d.) en/of programma’s op laptops (Ableton Live, Traktor, Serato, e.d. geef dit dan van tevoren aan bij de organisatie. Zorg ervoor dat eigen extra materiaal voorzien is van bekabeling. De organisatie van The DJ Experience is niet verantwoordelijk voor schade die door derden wordt aangebracht op het materiaal dat door u zelf meegebracht wordt. U bent zelf verantwoordelijk hiervoor. Natuurlijk draagt de organisatie wel zorg voor toezicht en beveiliging.

De jury opereert onafhankelijk van de organisatie van The DJ Experience. De organisatie heeft zelf geen stem in de uitverkiezing van de winnaar.

De geselecteerde DJ's voor de finale worden voor live-optredens betaald volgens SENA-normering voor hun DJ-set. Daarnaast maken de finalisten kans op prijzen (zie verder in dit reglement).

Tijdens de finale dient er live gespeeld en gemixt te worden door alle DJ's. Een vooraf opgenomen set, wordt niet geaccepteerd.

Het stage-management is in handen van de organisatie van The DJ Experience. De organisatie draagt zorg voor het welzijn haar deelnemers, maar ook voor de veiligheid.

Als je je als DJ hebt aangemeld voor deze wedstrijd dan geef je de organisatie van The DJ Experience toestemming om jouw demo/mixtape, je vlog en je foto's te gebruiken voor onze social media kanalen, promotie van deze wedstrijd en natuurlijk voor het platform The DJ Experience.

Deelnemen als fan

Iedereen, ongeacht woonplaats of leeftijd, kan de DJ's van The DJ Experience volgen middels het platform.

Als fan mag je slechts 1 account aanmaken. Bij het aanmaken van een tweede account zijn de moderators genoodzaakt je te blokkeren.

Het gebruiken van scheldwoorden of schuttingtaal en het niet respectvol omgaan met andere fans dan wel de DJ's wordt niet geaccepteerd. Moderators houden de site in de gaten. Na een eerste waarschuwing en niet aangepast gedrag op deze openbare site volgt een blokkade van het account.

Voor fans is het net als DJ's mogelijk een eigen 'vriendenkring' op te bouwen.

Stemmen

Fans kunnen maar één stem uitbrengen op inzendingen van de DJ's. Fans kunnen hun stem tot de sluitingsdatum wijzigen. Stemmen is alleen mogelijk als deelnemer van The DJ Experience. Natuurlijk is het voor de DJ's toegestaan zoveel mogelijk vrienden via FaceBook, Instagram, Snapchat etc. te vragen om op ze te stemmen op The DJ Experience.

De winnaars van deze wedstrijd worden uiteindelijk gekozen aan de hand van het stemmen middels de site en de stemmen van de jury (50/50). De beslissende stem is in handen van de jury.

De prijzen zijn niet omwisselbaar en niet inwisselbaar voor geld.

De winnaar zal live worden bekend gemaakt ten tijde van Hilversum On Air 2017.

Privacy

DJ's gaan er mee akkoord dat ze bij winst als winnaar bekend worden gemaakt via de website The DJ Experience, social media en reguliere persuitingen als radio, krant en tv.

Gegevens van alle deelnemers (ook de DJ's) zullen alleen worden gebruikt voor deelname registratie en voor communicatie m.b.t. deze wedstrijd tenzij anders aangegeven in deze voorwaarden.

Algemeen

The DJ Experience is niet verantwoordelijk voor eventuele schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit deelname aan deze wedstrijd.

Druk-, spel-, zet- of vergelijkbare fouten kunnen niet worden tegen geworpen en betekenen op geen enkele wijze een verplichting voor The DJ Experience.

De organisatie van The DJ Experience behoudt zich het recht voor om wijzigingen toe te passen in het wedstrijd-reglement. Mocht dit in een uitzonderlijk geval plaats vinden dan stellen wij hier de deelnemende DJ's ruim van tevoren van op de hoogte.

Wanneer je je als DJ inschrijft moet je je houden aan deze regels. Bij inschrijving zullen we vragen of je het reglement hebt gelezen en goedgekeurd. verantwoordelijke verdergaan op de regels die hierin staan vermeldt.

Dit reglement is opgesteld op maandag 31 december 2016.

Meer info? info@thedjexperience.nl of gebruik het contactformulier.


The DJ Experience

Koninginneweg 131
1211 AP Hilversum
 06 15 087 430

Contact

Communicatie

Jolanda Osendarp
 06 515 66 524
 info@thedjexperience.nl

ANBI

Powered by